Biografie

Gerda Cabell
1947

In 1977 begon ik met vastenkuren en het jaar er op – relatie? – kwam ik een boek tegen dat mij op het spoor zette van de traditioneel Japanse geneeswijze.
Ik had gezondheidsproblemen en ben er in gedoken en het hielp voortreffelijk. Het gaat om slow healing, dus het vraagt tijd en je moet je er echt in verdiepen om het succesvol toe te kunnen passen.

Na 2 jaar studie van Oosterse Filosofie en diagnose, Zen, Macrobiotiek, Shiatsu en Aikido vertrok ik in 1980 voor verdere studie naar de dojo van Healing Master Masahiro Oki in Mishima, Japan waar ik 8,5 maanden intern verbleef.
Ik verdiepte mij daar verder in de traditionele Japanse Geneeswijze, Zen, Shiatsu, Aikido, Kookkunst, Ikebana (bloemschikken), Yoga, Theeceremonie etc.
Daarna ben ik er nog 4 keer heen geweest. In 1984 werd ik staflid in de dojo. Mijn werkzaamheden bestonden uit het redigeren van het internationale kwartaal Magazine van de dojo en uit het coachen van de buitenlandse studenten in de dojo.

Terwijl ik in de dojo verbleef ontmoette ik in 1981 Yoga Guru Iyengar die op uitnodiging van Master Oki in Japan een seminar Iyengar yoga leidde. Indrukwekkend. Ik vroeg aan mr. Iyengar of ik bij hem in de leer kon komen in zijn Iyengar Yoga Instituut in India en diende een aanvraagformulier in. In 1989 werd ik toegelaten, vertrok naar India en was gedurende 5 maanden in de leer bij Guru Iyengar in zijn Yoga Instituut in Poona.

In 1998 leerde ik Seki Soho grondlegger Akinobu Kishi kennen en voelde mij meteen aangesproken door zijn Zen benadering van Shiatsu. Sedert 1999 ging ik intensief bij hem in de leer. In 2006 startte ik mijn eigen Seiki Soho praktijk in Den Haag genaamd: Aigyo.

Ik ben down-to-earth, beoefen T’ai Chi en doe thuis aan Zen en yoga.
Mijn uitgangspunt is dat een ieder verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid.